Stresszoldás

2014.10.27.

A stressz gyakran jelentkezik nyilvános szereplések alkalmával – legyen az egy fellépés vagy csak prezentáció a kollégák előtt. Az alábbi technikákkal mérsékelheted a lámpalázat!

2014.01.31.

Vizsgaidőszak: tanulás. Kávé: literszámra. Étvágy: nem sok. Édesség: bármennyi. Halogatás: az van! Gyomorideg: mindennap. Átaludt éjszaka: egy sem. Ugye ismerős? Mit tehetünk ellene?

2014.01.13.

Ha fenyegetettséget, tanácstalan rémületet élünk át, a szervezetünk azonnal reagál, automatikusan riadókészültségbe kerül. Az ősi reflex azonban – amely egykoron az élet-halál helyzetekre alakult ki – ma is változatlanul működik.

2014.01.8.

Ahhoz, hogy a stresszről beszélni tudjunk, néhány stressz elméleti alapfogalommal is szükséges megismerkednünk. Jó, ha tudjuk, hogy maga a stressz szó is többféle jelentéssel bír, és időbe telt, míg a tudomány elfogadta.

2014.01.6.

Úgy tartják, hogy a meleg-vízi relaxációs technikák a mai idők legjelentősebb gyógyító masszázsai. Az AquaRelaxáció egy újfajta terápiás módszer, mely a ma elérhető leghatékonyabb meleg-vízi relaxációs technikák esszenciáját tartalmazza.

2014.01.6.

Ugyancsak újdonságnak számít Magyarországon a water-shiatsu vagy Watsu, amely tulajdonképpen a pontnyomásos, energiakiegyenlítő és harmonizáló tradicionális japán gyógymód vízben alkalmazott változata.

2014.01.6.

A víz nyugtató, gyógyító hatását régóta ismerik, és számos területen ki is használják. Most egy olyan, nálunk még újdonságnak számító módszerrel ismerkedhetsz meg, amelyek a lebegés kellemes élménye mellett tökéletes relaxációt és testi-lelki gyógyulást eredményez.

2013.05.8.

A stresszhormonként is ismert kortizol valójában állandóan jelen van szervezetünkben, egyik legfontosabb feladata, hogy segítse a szervezetet a stresszre való reakcióban.

2013.04.15.

Közismert, hogy a relaxáció jótékony hatással van nemcsak megnyugodó elménkre, de a testünkre is.  Egy 20 perces relaxáció legalább annyi stressztől szabadítja meg a szervezetünket, mint egy 3 - 4 órányi alvás.

2013.04.15.

A stressz egy igen komoly, betegséget kiváltó jelenség, mely nemcsak fáradtságot, hanem súlyos fizikai és lelki problémákat is okozhat. Melyek a leggyakoribb betegségek, amelyek a krónikus stressz következtében kialakulhatnak?

Oldalak