Segítség a gyakorláshoz

2014.10.6.

A jógagyakorlást számos – néha kicsit meglepő külsejű – faeszköz is segíti. Tekintsük át a legismertebbeket!

 

2013.12.9.

A tömör fából vagy parafából készült, könnyű eszköz segítséget nyújt a nehezebb gyakorlatok végrehajtásánál és a pontosság elérésében. Ideális Iyengar jóga gyakorlásához.

2013.06.21.

A habtégla (Blok) kiválóan alkalmas kiegészítője lehet egyes gyakorlatoknak vagy a megfelelő meditációs ülőmagasság kialakításához, segítségével még a nehezebb gyakorlatok is könnyedén elvégezhetők.

2013.04.18.

A meditációs párnák mellett a másik leggyakrabban használt eszköz a jógaheveder, amit sokszor szalagnak vagy övnek is hívnak. A széles és erős anyagból készült jógaheveder minden jógagyakorláshoz, különösen az Iyengar jógához javasolt.

2013.02.4.

A párosan végzett gyakorlatok minden esetben feldobják egy óra hangulatát. Kontaktust teremtenek, oldják a stresszt, és fokozzák a tudatosságot. Egy társ segítségével megtanulhatunk egy sor gyakorlatot, precízen, pontosan elvégezni.

2012.10.1.

Ha jógázunk, érdemes magunknál tartani egy törölközőt, már csak azért is, mert a lazító és meditációs gyakorlatok közben lehűlhet a test, és jól jöhet egy rögtönzött takaró ennek elkerülésére.

2012.09.27.

Az egyik leggyakrabban használt eszköz a meditációs párna. Ez a tönkölypelyvával töltött párnatípus azoknak is hasznos, akik különben nem jógáznak, de meditációt végeznek.

2012.09.24.

A jógatakaró egyes gyakorlatoknál kiváló támasztéka lehet a gerincnek, de akár meditációs párnaként is használható. Szerkezete tömör és erős, így felgöngyölve és hajtogatva is nagyszerűen tartja alakját.

2012.09.24.

A jógagyakorlásoz igazán nem kell sok eszköz. Amire mindenképpen szükségünk van a kényelemes és biztonságos gyakorlásoz, az egy csúszásmentes jógaszőnyeg.

2012.09.24.

A jóga sok ezer éves fejlődése alatt számos módszer alakult ki arra, hogyan könnyíthető, hogyan pontosítható a gyakorlás. A pontosság mellett természetesen sok esetben a biztonságos, sérülésmentes fejlődés is nagy szerepet játszott abban, hogy a jógában is kialakultak segédeszközök.