A jóga útján - első lépések

Időpont: 
2016. június 05. (All day) - 2016. szeptember 18. (All day)
Helyszín: 
AUM Jóga Központ

Alaptanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek

Tudod-e mely gyakorlatokkal érdemes elkezdened a jógázást? Mire kell figyelned jógázás közben, hogy ne sérülj meg? Miért fontos, hogyan tartod a lábfejed, a tenyered, a medencéd, a vállad, a nyakad, vagy hogyan lélegzel?

Ha jógázni kezdesz, izgalmas kérdések merülhetnek fel Benned: hogyan végezd a gyakorlatokat helyesen, mire figyelj a gyakorlatok közben, hogyan gyakorolj otthon és hasonlók. Nem is tudod, mennyire fontos, hogy ezekre a kérdésekre minél előbb választ kapj, hiszen a biztos tudáshoz biztos alapok szükségesek. Képzelj csak el egy építkezést, mely során egy hatalmas, égig érő tornyot szeretnének építeni, egy igazán erős, magas és csodaszép szerkezetet, mint amilyen például az Eiffel-torony. Mi az első, amit meg kell hozzá csinálni? A stabil és szilárd alapozás, hiszen e nélkül egy erősebb vihar összedöntené a szerkezetet vagy csak egész egyszerűen a súlyától fogva elsüllyedne.

Sokan abba a hibába esnek, hogy túl gyorsan akarnak haladni a jóga útján, anélkül, hogy a stabil, biztos alapokat felépítették volna. Mi lesz az eredmény? A csodaszép torony sosem épül fel, vagy olyan ingatag, hogy egy kisebb szellő összedönti. Ekkor jön a kudarc-élmény vagy a rosszul rögzült mozgásformákból, félreértelmezésekből következő fájdalom és sérülés. És lehet elölről kezdeni a munkát…

 

Láthatod tehát, milyen fontos megépíteni a szilárd alapokat. Sajnos, ez gyakran egyáltalán nem látványos, ezért sokan egyszerűen csak átugorják ezeket a fontos tanulnivalókat. Mit is nevezhetünk alapoknak a jógában? Ide tartozik például a kiinduló testhelyzeteknél az anatómiailag helyes testtartás megtanulása. Hiszen az, aki nem tud helyesen állni alapállásban, nem fog jól belemenni a fejenállásba sem. Aki nem tud hanyatt feküdni ellazultan és mozdulatlanul, nem ismeri még igazán a relaxációt. Aki nem tud hosszabb ideig kényelmesen ülni, nem tudja elkezdeni a meditáció gyakorlását. Hogy miért? Ezekre is választ kapsz a képzésen.

Mivel fogunk foglalkozni a tanfolyamon?

 • megismerkedünk a jóga alapfogalmaival és irányelveivel,
 • megtanuljuk a kiinduló testhelyzetek helyes kivitelezését,
 • megtanuljuk, mitől lesz egy testhelyzet ászana,
 • megismerkedünk a legfontosabb alap gyakorlatokkal, és azok helyes kivitelezésével,
 • anatómiai alapismeretekre építve megtanuljuk, hogyan kerüljük el a sérüléseket,
 • megtanuljuk, hogy mire kell figyelni az otthoni gyakorlás során

Neked szól ez a tanfolyam

 • ha még nem kezdtél el jógázni,
 • ha nem régóta jógázol, és sok kérdésed van, mit hogyan csinálj,
 • ha régen jógáztál, és most újra elkezdenéd a gyakorlást,
 • ha jógázol, de bizonytalan vagy, esetleg időnként megsérülsz jógázás közben,
 • ha szeretnél biztonságosan gyakorolni akár otthon is,
 • ha fel szeretnéd frissíteni az alapismereteidet.

A tanfolyam 6 vasárnapi alkalomból áll, amikor reggel 9:00-től délután 13:00 óráig együtt felépítjük a biztonságos és örömteli jógagyakorlásodhoz szükséges stabil alapokat!

1. alkalom – 2016. június 5.
2. alkalom – 2016. június 26.
3. alkalom – 2016. július 17.
4. alkalom – 2016. augusztus 7.
5. alkalom – 2016. augusztus 28.
6. alkalom – 2016. szeptember 18.

 

Oktatók: Sayti Andrea, Selmeci Bojána

Részletek és jelentkezés: http://pest.aumjoga.hu/joga-utjan-stabil-alapok-alapkepzes-kezdoknek-es-ujrakezdoknek/