Friss

2016.02.18.

„Minden kezdet nehéz.” – így tartja a mondás. Vajon a jógában is így kell lennie? Az elején szükségszerű a fájdalom, az izzadás, erőlködés és a sok kudarc, mielőtt megéreznéd a jógázás igazi örömét? Hogyan érdemes kezdeni a jógát?

2015.12.5.

A karácsonyi készülődés, nagytakarítás, sütés- főzés, ajándék vásárlás közepette érdemes megállnunk, és elgondolkodnunk, hogy mit is jelent számunkra az Advent, ez a meghitt, várakozással teli, olykor azonban feszültségekkel terhes időszak.

2015.09.27.

A hűvös és borongós őszi napok könnyen elronthatják a hangulatunkat, ráadásul ebben az időszakban gyakoriak a köhögéssel és náthával járó fertőzések. Íme, pár hasznos tipp, hogy immunrendszered ősszel és télen is erős maradjon.

2015.08.15.

Nagyszerű dolog, ha hetente egy-két alkalommal eljársz jógázni. Persze időnként előfordulhat, hogy valamilyen oknál fogva hosszabb időn keresztül nem tudsz jógaórára menni. Jógázni otthon is tudsz! Kezdd el bátran az otthoni gyakorlást és ne engedd, hogy a szokásos kifogások eltérítsenek a szándékodtól. 

2015.01.2.

Lezárult egy újabb év. Ilyenkor szinte önkéntelenül is számadást végzünk: végigtekintünk az elmúlt esztendőn, átgondoljuk milyen örömöket, sikereket és milyen fájdalmakat, csalódásokat éltünk meg ebben az időszakban. És persze új fogadalmakkal, új tervekkel készülünk az új esztendőre. 

2014.10.31.

Az egészséges életmódot a mai modern társadalom nagyon sokféle módon értelmezi. Mindenki természetes igénye, hogy életét egészségesen, és jó erőben élje le. A hangsúly az egyensúlyon van, a test-lélek-szellem egyensúlyán. Mit is értünk ez alatt?

2014.10.20.

Most, hogy október végén nyári idő van, sokan csak kókadoznak egész nap. Persze, teljesen érthető, hogy a szervezet ilyen módon reagál a szokatlan időjárásra, de bosszantó is, hogy egy óra sem telik el anélkül, hogy ne vágynánk egy jó alvásra.

2014.10.6.

Ha stresszoldásról hallunk, leginkább egy relaxációs zenére, félhomályban aromaterápiát végző nő jut eszünkbe, aki lassú mozdulatokkal zöld teát kortyol, esetleg masszírozzák, nem pedig egy őrjöngő overallos férfi, aki éppen egy hatalmas kalapáccsal tör-zúz...

2014.10.6.

Az emberi szervezet belső órája komoly szerepet játszik a hangulat, a teljesítmény és az anyagcsere működésének szabályozásában, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy mit mikor teszünk.

2014.08.21.

B.K.S. Iyengar, a modern jóga atyja, az Iyengar Jóga módszer megteremtője 2014. augusztus 20-án kora hajnalban örök nyugovóra tért életének 96. évében. Nyugodjék békében, és tanítása legyen örök!

Oldalak